Daniel
 • 174

Vad kostar det att serva en Volvo XC60?

 • 174

Vad kostar en service för Volvo Xc60? Jag har årsmodell 2012 och bilden har gått 12000 mil. Tacksam för svar från någon som vet hur mycket en xc60 service kostar.

Relaterade Frågor

 1. Priset beror helt på typ av service (stor Volvo bilservice eller liten service) om det t.ex. är dags för kamkedjebyte/kamremsbyte, är det en underhållsservice så för en Volvo äldre än 6 år får man dessutom bra rabatt hos Bilia. Utöver det så kan man få ytterligare rabatt på 20% om man bokar sk drop-in tid. Sedan så vet jag att det är billigare att serva Volvon ute på landet än att serva bilen i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.

  Men räkna med mellan 2500-10 000 kr beroende på omfattning. Lycka till.

  • 11
 2. Jag servade min Volvo xc60 modell 2013 igår, min xc60 har gått 10000 mil och det kostade 6600, då bytte de även en massa filter o.s.v. Servade bilen på Bilia Haga norra

  • 5
 3. Jag servade min Volvo XC60 års modell 2017 härom dagen på Bilia Haga Norra. Bilen har gått 7900 mil och det gjorde ”underhålls service” med hjälprem byte, alla filter och det som ingår i den service intervall. Priset landade på ca 6600kr och jag fick 20% rabatt för drop-in tid. Sen ringde tekniker och sa att startbatteri borde bytas, det visste jag om faktist, inga bluff. Han sa att den kostar 1620kr, och bjöd på monterings, värde ca 260kr.
  Servade bilen på Bilia Haga norra.

  P. S.
  Jag var jätte nöjd med service och tekniker motsvarande mot Bilia i Täby. Bilia Täby skulle jag inte rekommendera, båda Volvo och Renault service. De är så otrevlig och oprofessionell.

  • 5
 4. Jag har servat min xc 60 hos Martins Autocenter AB i Vårby. Vilken service och fantastiskt tryggt. Mecken gick igenom alla byten, visade de gamla delarna och tvättade dessutom bilen kostnadsfritt efter min service. Priset för en större service med alla filterbyten och oljebyte landade på runt 4000 kr.

  • 5
 5. Rekommenderar att man servar sin bil hos en oberoende märkesverkstad. Åkte på en riktig nit i våras när jag servade min Volvo xc60 hos Mekonomen inne i centrala Stockholm (Mekonomen Vasastan) De ”missade” att byta bränslefilter, luftfilter, kupefilter” byte av bromsolja var inte heller noggrant genomfört utan man hade bara fyllt på (ska bytas helt). Denna service ansågs vara en större bilservice för en xc60 och kostar lite mer än en vanlig underhållsservice.
  
Det man gjorde var:
Byte av motorolja
  Byte oljefilter
  Dräneringsplugg plus packning
  Byte kupefilter
  Byte Luftfilter
  Byte bränslefilter
  Byte bromsvätska

  Som sagt de bytte inte allt enligt ovan, detta märkte jag när jag öppnade motorhuven på min bil. Allt var dammigt och man såg inga spår av fingeravtryck. 
Kollade hållaren för luftfiltret och den var helt dammig. Öppnade luftfiltret och i satt ett riktigt skitigt och dammigt luftfilter, detta kunde helt enkelt inte vara bytt samma dag. Gick då tillbaka till mekonomen och påpekade detta varpå bilmekanikern vart lite sur och sa att han glömd detta. När jag sa att även oljefiltret såg gammalt ut brast han och sa att han även glömt detta byte, han hastade till en låda och sa att allt ligger i lådan inkl. Andra filter såsom kupefilter o.v.s. Detta är ingen slump utan satt i system där man lurar ovetande kunder som litar på mekanikern. Jag frågade hur f*n det kan komma sig att han bockat av checklistan på byten när han ej bytt något. Jag gav de en till chans att byta allt men då under min bevakning.

  Jag har lärt mig en läxa av detta och det är: Billigast är inte alltid bäst. Mekonomens offert låg på 4500 kr och Bilias på ca 6000 kr. Med facit i hand hade Bilias pris varit billigare då jag förlorade tre timmars arbetstid och en jäkla massa energi.

  • 2
 6. En original service är ju mer eller mindre byte av olja och oljefilter. Det tycker jag att man ska lära sig att göra själv 🙂 och spara många tusenlappar.

  • 2
 7. Jag gjorde en 17000 mila service på min Volvo Xc 60 och det kostade 6500 kr hos Mekonomen. Obs att det då ej ingick kamremsbyte dåd etta redan utförts privat.

  • 2
Lämna ett svar

Lämna ett svar