Oskar
 • 41

Vad kostar det att spela i BP brommapojkarnas akademi?

 • 41

Hur mycket kostar det spela i BP brommapojkarnas Akademi om man är född 2010? Har hör lite olika priser och vill veta om jag hat råd innan jag söker till fotbolls provträning.

Relaterade Frågor

Lämna ett svar

Lämna ett svar

 1. Hej Oskar, jag svarar som förälder till pojke född 2009 som spelat i BP akademi.

  Pris Brommapojkarna fotbollsakademi
  Förstalagsavgift 1 200 kr
  Medlemsavgift 400 kr
  Spelaravgift 1 600 kr
  Fast kostnad: 3 200 kr

  Sedan så har vi månatlig månadsinsättning på 1200 kr som är en pott som ägs av respektive spelare (slutar man eller byter lag så får man sina pengar). Potten används för alla tänkbara utgifter såsom material, bollar, domare, cuper inkl. resor, övernattning, cupavgifter, lagaktiviteter o.s.v. om potten tar slut fyller man helt på.

  Dessutom så kör man sommar och höstcamper som kostar ca: 2000 kr styck.

  Utöver detta så kostar självklart kläder ställ som behöver uppdatera varje år, fotbollsskor o.s.v.

  Totalt: ca 20 000 kr

  Och sist men inte minst, den största kostnaden är nog de timmar man inte kan jobba då man lämnar på träningar, de tusenlappar man lägger på att följa med på alla cuper, bensin, parkering på varje träning (inkl. flera böter 😂) MEN, det då värt det!

  • 13
 2. Får akademispelare gratis fotbollsskor iom att BP är sponsrat av Nike???

  • 12
 3. Detta svar har redigerats.

  Vår son är 12 år gammal och går i akademin, för honom kostar det 3600 kr i fasta kostnader och runt 1000 kr månad för spelarkonto. Tror att det är vad det kostar att spela i andra fotbollsakademier såsom Hammarby akademi, DIF / Djurgården akademi, AIK akademi, Malmö FF akademi, Gais akademi och IFK Göteborg akademi.

  • 5
 4. Tycker det är sjukt att man betalar dessa summor pengar för att ens barn ska träna fotboll. Lägg pengarna på börsen istället så och ge barnen en halv miljon när de är 18 istället!

  • 4
 5. Har en son som är född 2008. Instämmer med tidigare svar. Räkna också att utlandscuper kostar ca 3-4000 kr per spelare, något som föräldern lägger ut för spelaravgift till cuparrangören, resa (flyg, tåg, bil) hotell, mat, transport o.s.v. utöver det så kostar det självklar om du också ska resa med 🙂 Man brukar räkna med 3-6 utlandscuper per år.

  • 1