Lionell
 • 7

Vad kostar fotbollsskor?

 • 7

Vad kostar ett par bra fotbollsskor för AG konstgräs men även MG / gräs multiground funkar ? Sonen är 9 år gammal och vi är ute efter så bra fotbollsskor som möjligt, gärna nike eller adidas.

Relaterade Frågor

Lämna ett svar

Lämna ett svar

 1. Hej Lionel, om du är ute efter riktigt bra fotbollsskor så rekommenderar jag att du jämför fotbollsskor från Nike och Adidas. Dessa två är ledande och har modeller från insteg och nybörjare till pro elite. Beroende på vilken storlek din nioåring har så kan du välja att köpa jr/barn fotbollsskor alternativt vuxen fotbollskor om pojken har storlek 36 eller mer. Viktigt är att få den så kallade barfota känslan där man har maximal bollkontroll, bollkontakt och snabbhet.

  Om killen har under storlek 36 så rekommenderar jag:
  Nike academy skor (finns olika modeller) fotbollskorna kostar ca 750 kr
  Adidas + eller .1 (dessa märkningar betyder att det är pro modeller) Skillnaden är ofta att + är snörlösa/utan skosnöre medans .1 har snören. fotbollskorna kostar ca 1000-1500 kr

  Om pojken har storlek 36 eller över rekommenderar jag:
  Nike Elite och Pro (där elite är snäppet vassare än pro). fotbollskorna kostar ca 1500-3000 kr
  Adidas + eller .1 (dessa märkningar betyder att det är pro modeller) Skillnaden är ofta att + är snörlösa/utan skosnöre medans .1 har snören. fotbollskorna kostar ca 1500-3000 kr

  O.b.s. Mycket viktigt när du väljer fottbolllsskor är underlaget för val av sula. Spelar barnet mest på konstgräs så ska du absolut välja en fotbollssko avsedd för konstgräs eller AG Artificial Ground som det heter. Det funkar även bra med MG (Multi ground) och med fotbollsskor som är märkta FG/AG. Använd absolut inte FG eller SG (skor avsedda endast för gräsplan) då dessa kan vara skadliga då skon och foten kan fastna i konstgräsplanen. Förutom skaderisken så slits grässkor mycket snabbare än konstgräs skor på konst gräs då konst grässkor är förstärkta och anpassade till underlaget. Utöver det så blir fotbollsskor mycket varma på konstgräs, välj därför ljusa skor om du ska spela på konstgräs under sommarhalvåret.

  Spelar barnet på grusplan ska ni välja fotbollsskor avsedda för grusplaner och då är skorna märkta med ”Turf”

  Spelar man på gräsplan ska man välja skor avsedda för antingen gräs märkta FG alternativt SG (vått gräs). På gräs funka även konstgräs skor, men inte tvärtom.

  Sedan så finns självklart inomhusskor som har en platt sula för bra grepp i inomhus hallar.

  Jag brukar passa på att köpa fotbollsskor när Nike eller Adidas har rea vilket betyder 30-50% rabatt 🙂 + att det blir ännu billigare om du hittar en rabattkod / kampanjkod och då kan ett par bra fotbollsskor kosta runt 1000 kr.
  Lycka till!

  • 5