Fred p
  • 8

Vad kostar kamremsbyte Volvo XC60

  • 8

Jag har en Volvo XC60 årsmodell 2013 som har gått 17 000 mil vilket innebär att det är dags för kamremsbyte. Vad kostar kamremsbyte för Volvo XC60 årsmodell 2013? Jag vill helst göra kamremsbytet hos en auktoriserad bilverkstad såsom Bilia, men kan även tänka mig göra kamremsbytet hos annan märkesverkstad som mekonomen eller BDS men då ska priset för kamremsbytet vara mycket billigare för att det ska vara värt pengarna. Nästa gång blir det bil med kamkedja så slipper man detta projekt 🙂

Relaterade Frågor

  1. Att byta kamrem på en Volvo xc60 kostar ca 8000 kr hos Bilia och någon tusenlapp billigare hos en godkänd märkesverkstad, fick totalt 7 offerter och inkluderade byte av vattenpump. Dock så var det lång väntetid och då jag har lite bråttom testade jag att fråga vad det kostar att byta kamrem hos en mindre icke auktoriserad märkesverkstad, jag fick ett pris på 3000 kr inkl. byte av vattenpump.
    Bilmekanikern köpte kitet för kamremsbyte som innehåller alla remmar, delar och tillbehör samt även en ny vattenpump. Köpet av produkter samt hela bytet skedde framför mina ögon så allt blev byt och såg jättebra ut. Körde därifrån med ett smile på läpparna, 6000 kr kvar i fickan + en nybytt vattenpump (som ju rekommenderas i samband med byte av kamrem). Min bil är en volvo xc60 årsmodell 2014 och jag brukar annars alltid reparera och serva på Volvo/Bilia, men efter detta jobb har jag fullt förtroende för denna bilverkstad som ligger strax utanför Göteborg. Så vill du byta kamrem billigt är tipset att våga fråga en mindre verkstad!

    • 5
  2. Betalade 12 530 kr för kamremsbyte inkl. vattenpump och en större service hos BDS. Priset var typ detsamma som hos Bilia men Bilia hade lång väntetid så det blev BDS bilverkstad.

    • 4
Lämna ett svar

Lämna ett svar